En uke om bord i Christina E – sett med kokkens øyne

På menyen i dag har bysse personal skikkelig husmannskost. Den består av lettsalta torsk med tilbehør.  Til kaffepausen blir det servert nybakte skoleboller –  gode og ferske. Dagen så langt har vært veldig produktiv med blant annet forberedelse til lørdagskveld «dinner On the plate».

«Dinner On the plate» er et nytt konsept jeg har kjørt hvert lørdag i nesten halvannet år. Mat blir lagt opp på tallerken som på restaurant og danderte med saus og en flott garnityr.

Det har fungerte veldig bra og vi har hatt samme kjøring under hele oppdraget vi har hatt under offshoreoppdraget med ORG denne sommeren.

Lørdag denne uken serverte jeg indrefilet av svin pakket i bacon. Sausen er laget av tomatisert steikesjy, deretter infusert med chili og hvitløk og monterte med smør. Garnityren består av grønnerter pannacota ,kålrabi fondant, blomkål krem og tortilla.

Vi har det veldig kjekt om bord. Og rampestreker må man som kokk bare finne seg i. Når jeg sto opp i går fant jeg alle mine 19 egg pakket i aluminium. Det er typisk maskinister, og jeg skal nok klar å finne en måte å ta igjen på -uten noen beviser på det er jeg som står bak.

 

 

Hjemmelaget potetball er et must her om bord. Det er viktig å lage dem med tålmodighet og lidenskap, akkurat som resten av matlagingen. Jeg starte tidlig når jeg lage ball, slik at de kan kose seg lenge i kraften. Da vil de smake himmelsk. Det er ingen kunst å lage raspeballer fra bunn og det er 1000 gange bedre enn poseball.

 

 

Velbekomme